Ponudba na Blažovi gorci

Buteljčna kletNudimo strokovno vodene degustacije vina v prekrasni vinski in buteljčni kleti z vinoteko. Obiskovalci lahko v strokovnem in prijetnem degustacijskem vzdušju poizkušajo celotni sortiment vrhunskih vin rednih in posebnih trgatev (jagodni izbori, ledena vina).

Kmečka sobaJedi strežemo po dogovoru v kmečki sobi za 20 gostov ali na terasi za 40 gostov. Nudimo jedi z žara in iz glinastega lonca v oglju, pripravljenih v velikem zunanjem kaminu. Zelo okusna je sirova in ajdova domača potica, od avtorice z zelo odmevnim priznanjem.

Prodaja sortnih vrhunskih belih in rdečih vin rednih trgatev (suha, polsuha) ter posebnih trgatev (sladka; jagodni izbori, ledeno vino), vinskih letnikov od 2007 dalje:
Beli pinot, vrhunsko suho vino, 0,75 litra
Chardonnay, vrhunsko suho vino, 0,75 litra
Sauvignon, vrhunsko polsuho vino, 0,75 litra
Modra frankinja, vrhunsko suho vino, 0,75 litra
Modri pinot, vrhunsko suho vino, 0,75 litra
Sauvignon, jagodni izbor, vrhunsko sladko vino, 0,5 litra
Traminec, ledeno vino, vrhunsko sladko vino, 0,375 litra
Traminec, suhi jagodni izbor, vrhunsko sladko vino, 0,375 litra

Možen je ogled vinogradov ter celotnega proizvodnega traka od predelave grozdja v prešnici, nege mošta in vina v vinski kleti, do polnitve v steklenice ter zorenja vina v buteljčni kleti in vinoteki.

Cerkev sv. VidaNeokrnjena in zelena narava vabi na čudovite sprehode in kolesarjenje po vinski cesti, vse do bližnje cerkvice Svetega Vida, ki je zelo blizu, čeravno leži na najvišjem gričku tega območja.